You are here

Kataru potrebni lekari. Uskoro ambasada u Srbiji

Verzija za štampuVerzija za štampu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa otpravnikom poslova Ambasade Katara u Srbiji Ahmedom Al Misnedijem o unapređenju ukupnih odnosa dve države i proširivanju obima ekonomske saradnje.
Kako se navodi u saopštenju ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Al Misnedi je naglasio da postoji potreba za angažovanjem lekara svih specijalnosti i srednjeg medicinskog osoblja iz Srbije u Kataru, jer se u toj zemlji otvara veliki broj zdravstvenih ustanova, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje će biti održano 2022. godine.

Dodaje se da su se Ljajić i Al Misnedi saglasili i da je potrebno što pre potpisati međudržavne sporazume i o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija, saradnji u oblasti turizma i viznoj liberalizaciji, što bi značajno doprinelo unapređenju ekonomske saradnje i prilivu katarskih investicija u Srbiju.

U saopštenju se naglašava i da je Al Misnedi najavio da će ambasada Katara u Srbiji zvanično biti otvorena sledećeg meseca, kada se očekuje i dolazak ambasadora.

*Izvor: Beta/bizlife.rs
*Foto: FreeImages

Podelite sa prijateljima: