You are here

Na konkursu za komunalce se očekuje 10.000 prijava

Verzija za štampuVerzija za štampu

Hiljade nezaposlenih mladića i devojaka čekaju da se raspiše najavljeni konkurs za još 800 komunalnih policajaca. Najviše se traže kandidati sa srednjoškolskim obrazovanjem.Na konkursu za komunalce se očekuje 10.000 prijava
Beograd će ove godine dobiti čak 800 novih komunalnih policajaca. Ako je suditi po konkursu iz juna 2011, posao u plavoj uniformi jedan je od najtraženijih na beogradskom tržištu rada. Pre četiri godine za 100 mesta prijavilo se čak 1.200 kandidata, pišu Novosti.

Ukoliko i ove godine bude odnos 12:1, prijaviće se gotovo 10.000 devojaka i mladića. Na prethodnom konkursu, pripadnice lepšeg pola bile su zainteresovanije za ovaj posao od muškaraca.

U beogradskoj komunalnoj policiji još ne znaju kada će biti raspisan konkurs. Kako kažu, trenutno se radi na izmeni postojećeg zakona i čim promene verifikuje republički parlament, treba očekivati i konkurs.

>>>>Rešenje je u zapošljavanju još 800 komunalnih policajaca?

Kandidati koji zadovolje izuzetno oštre kriterijume dobijaju siguran posao, krivično-pravnu zaštitu i velika radna ovlašćenja. Komunalni red u prestonici trenutno kontroliše 320 policajaca, što je nedovoljno, s obzirom na to da je odlukom Skupštine grada predviđeno da na 5.000 građana dođe po jedan komunalni policajac.

Koliko je ovo atraktivan poziv, u vremenima velike nezaposlenosti i nesigurnih plata, govori i činjenica da je velikom broju prijavljenih, jedan od aduta i fakultetska diploma, iako se traži najviše srednja stručna sprema, četvrtog stepena.

Prema uslovima konkursa, kandidati moraju da su punoletni državljani Republike Srbije. Na osnovu prethodnog konkursa, budući "plavci" moraju biti zdravstveno sposobni, sa završenom srednjom stručnom spremom i da nisu osuđivani za krivična dela.

Kao poseban uslov navodi se da moraju da imaju psihofizičke sposobnosti, dokazane lekarskim uverenjem, a izabrani kandidati se upućuju na tromesečno stručno osposobljavanje. Za ovu priliku iz gradskog budžeta izdvojeno je 149 miliona dinara.

 

*Izvor: Novosti/bizlife.rs
*Foto: Beta

Podelite sa prijateljima: