You are here

Posao za još 100 ljudi

Verzija za štampuVerzija za štampu

Ministar privrede Željko Sertić otvorio je najmoderniji logistički centar kompanije Gebrüder Weiss Srbija u Dobanovcima, u koji je investirano oko 8 miliona evra.

Dodatnih 100 ljudi će biti zaposleno, a ministar Sertić je rekao da Srbija ide u dobrom pravcu imajući u vidu da je Gebrüder Weiss investirao u Dobanovcima osam miliona evra i da je to još jedna u nizu od preko 400 investicija austrijskih firmi u Srbiji.

Veoma je važno da naši mali privrednici sarađujući sa stranim kompanijama i znaju da su njihova poslovanja sigurna, a Vlada Srbije će i dalje nastojati da privuče što više novih investitora u Srbiju, snažnom ekonomskom politikom koja treba da obezbedi povoljniji poslovni ambijent.

U tom pravcu je okrenut i novi Zakon o ulaganjima koji će u Skupštini Srbije biti u utorak, 20. oktobra, koji će na još bolji način zaštititi i podstaći investitore.

Direktor kompanije Gebrüder Weiss Srbija Dragan Simović rekao je da je moderni logistički centar u Dobanovcima gradila domaća firma „Neimar“.

Kompanija je investicijom vrednom 5,5 miliona evra, u skladu sa najsavremenijim tehničkim standardima, proširila kapacitete skladišnog i kancelarijskog prostora, kao i saobraćajnih površina modernog logističkog centra.

Gebrüder Weiss Srbija zapošljava 220 ljudi, na lokacijama u Dobanovcima, Strojkovcu i Nišu, sa ukupno 25.000 kvadratnih metara magacina, skladišnog prostora i kancelarija.

Ta austrijska kompanija je u Srbiju ušla 2004. godine i do danas je prihode uvećala 10 puta na 25 miliona evra.

Kompanija u Srbiji je deo Gebrüder Weiss Holdinga AG koji ima preko 6.000 zaposlenih u 30 zemalja, 150 sopstvenih filijala i godišnji prihod od 1,24 milijardi evra godišnje i spada u vodeća transportna i logistička preduzeća u Evropi.

Osim glavnih oblasti poslovanja drumskog transporta, logistike, vazdušnog i pomorskog transporta robe, kompanija je okupila i niz visoko specijalizovanih industrijskih rešenja i ćerki-firmi koje se bave logističkim konsaltingom, softverskim rešenjima za upravljanje transportom, železničkim transportom i dostavom paketa.

Svečanom otvaranju logističkog centra kompanije Gebrüder Weiss Srbija prisustvovali su ambasador Austrije u Beogradu Johannes Eigner, predstavnici državnih institucija, Uprave carine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Privredne komore Srbije.

 

Datum:16.10.2015.
Izvor: Tanjug/gdeinvestirati.com

Podelite sa prijateljima: