You are here

Radionice "Znanjem do cilja" - za one koji žele da započnu sopstveni posao

Verzija za štampuVerzija za štampu

Savet za zapošljavanje grada Beograda započeo je sa primenom Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u 2015. godini, organizovanjem radionica "Znanjem do cilja".

Sve detaljnije informacije o ovom programu edukacija postavljene su na internet prezentaciji Grada Beograda i svih institucija koje učestvuju u projektu radionica, a to su Beokom servis, NSZ – filijala za grad Beograd, Gradski centar za socijalno preduzetništvo grada Beograda, Regionalna agencija za razvoj i evropske integraije Beograd – RAREI i Privredna komora Beograda, dok će onlajn prijavni formular biti aktivan od ponedeljka, 9. februara, piše "Beoinfo".

Za sada se zainteresovani mogu prijavljivati preko "Beokom servisa" na telefone 0800 11 00 11 za pozive iz fiksne telefonije Telekoma ili 011 3090 007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

– Pozivamo sve građane koji žele da započnu svoj posao da se prijave na edukaciju "Znanjem do cilja". Cilj ovog projekta je da se otvaranjem novih radnih mesta talentovani mladi ljudi zadrže u Srbiji i da im preužimo šansu da pokrenu sopstveni posao – istakao je Dragomir Petronijević, član Gradskog veća i predsednik Saveta.

Planirano je da se radionice "Znanjem do cilja" održe u prvoj nedelji marta, tačnije od 2. do 8. marta u periodu od 11 do 15 časova, u Gradskoj upravi grada Beograda, na Trgu Nikole Pašića 6.

Ponedeljak i utorak predviđeni su za održavanje Radionice NSZ-a, Filijala za grad Beograd, na temu "Put do uspešnog preduzetnika'', sreda je rezervisana za Radionicu privredne komore Beograda, na temu "Izrada biznis plana". Radionica RAREI-a je u četvrtak, sa temom "Uvod u marketing i prodaju za početnike u poslovanju", u petak, je Radionica Fonda za razvoj, na temu "Aplikaciona obuka za start up kredite", dok su poslednja dva dana, subota i nedelja namenjeni Radionicama Gradskog centra za socijalno preduzetništvo grada Beograda, sa temama "Analiza tržišta" i "Poslovna komunikacija".

Potvrdu o učešću u programu edukacija "Znanjem do cilja", kandidati će dobiti ukoliko budu prisustvovali svim radionicama.

Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2015. godinu usvojen je u decembru 2014. godine i objavljen je na internet prezentaciji grada Beograda. Ovaj plan obuhvata programe i mere aktivne politike za podsticanje zapošljavanja i samozapošljavanja na teritoriji grada Beograda, odgovornosti i nadležnosti, načine finansiranja, dinamiku izvršenja, kao i mere praćenja.

Autor GdeInvestirati/eKapija

 

Podelite sa prijateljima: