You are here

Obuka za gerontonegovateljice

Osnovne informacije

Nivo kursa: 
Opšti
Opšte informacije: 

Iz bogatog domena obuka za prekvalifikacije izdovojili bi smo obuku koja trenutno pruža izuzetno dobru mogućnost za skorije zaposlenje.

Naime, sama struktura stanovništva u našoj zemlji, kao i tempo rada i života doveli su do toga da danas postoji mnogo staračkih domaćinstava kojima je potrebna dodatna pažnja i nega.

Veliki broj starih ljudi živi u gerontološkim centrima, ali postoje i oni koji ne žele da žive u kolektivnim smeštajima, ali ipak imaju potrebu za uslugama negovateljica i gerontodomaćica. Potreba tržišta za ovakvim kadrovima je velika, pogotovo u onom domenu gde se zahteva sporadična pomoći i pomoć po pozivu. Ukoliko nemate znanja iz ovih branši, u našoj školi ćete za vrlo kratko vreme steći potrebna znanja koja će vam omogućiti da u relatnivno kratkom vremenskom periodu pronađete honorarni ili stalni posao.

U toku obuke polaznici će steći veštine poznavanja i primene osnovnih prinicpa socijalne zaštite i radne etike, takođe identifikacija i razumevanje potreba starih lica, primenjena znanja o nutricionističkoj vrednosti namirnica. Pored toga steći će veštine lične nege starih lica u kućnom okruženju kao i pružanju prve pomoći i naravno  veštine asistranja klijentima prilikom uzimanja propisanih lekova.

Obuka se prvo sprovodi teorijski u prostorijama naše škole da bi ste su upoznali sa osnovim pravilima struke i svim značajnim pojmovima vezanim za tehnologiju zanimanja. Nakon okončanja teorijske obuke, krećete sa 160 školskih časova praktične nastave u našim partnerskim centrima gde prolazite kroz sve faze nege starih ljudi.

 

Neophodni nivo predznanja: 

-

Završni ispit: 

polaganje po okončanju obuke uz izdavanje sertifikata

Cena i uslovi plaćanja

Cena: 
25.000
DIN
Popust za kurs: 
-
Uslovi plaćanja: 

4 mesečne rate

Datum održavanja, broj i dinamika časova

Trajanje kursa: 
15.08.2013 - 23.09.2013
Fond časova: 
160
Dinamika nastave: 
po dogovoru
Termini održavanja nastave - Opis: 

prema dogovoru

Lokacija

Grad/Opština: 
Novi Sad
Adresa: 
Železnička 4

Galerija

Podelite sa prijateljima: