You are here

OBUKA ZA VOZAČE U MEĐUNARODNOM DRUMSKOM PREVOZU TERETA

Verzija za štampuVerzija za štampu

Međunarodni drumski teretni saobraćaj je vrlo uspešan brend Srbije jer srpski prevoznici prevezu više od 80 % robe u razmeni sa skoro svim evropskim zemljama a značajno učestvuju i u prevozima između trećih zemalja.

Jedan od problema sa kojima se suočava međunarodni drumski prevoz tereta je nedostatak kvalifikovane radne snage, odnosno nedostatak profesionalnih vozača, bez obzira na to što prosečna primanja srpskih vozača u međunarodnom prevozu tereta uveliko prevazilaze prosečna primanja u Srbiji.
Kako bi se ovaj problem ublažio, Poslovno udruženje „Međunarodni transport“ je započelo obuku za vozače koju će finansirati članovi Udruženja, odnosno budući poslodavci polaznika.

Osnovne informacije o obuci vozača
Obuka za vozače u međunarodnom prevozu tereta organizuje se u tri faze. Prva faza podrazumeva informativni razgovor i testiranje potencijalnih kandidata, druga faza obuhvata obuku i polaganje ispita za dobijanje vozačke dozvole C i/ili CE kategorije i teorijsku i praktičnu obuku a treća faza obuhvata polaganje završnog ispita. Obuka traje dva meseca.
Nakon uspešno završene obuke i položenog završnog ispita kandidatu se izdaje Sertifikat o osposobljavanju za vozača teretnih vozila, pri čemu je kandidatu zagarantovano zaposlenje kod poslodavca koji je finansirao obuku.

Uslovi
Uslov za pristupanje obuci je da kandidat ima najmanje 21 godinu starosti i vozačku dozvolu B kategorije. Pored toga, kandidat je u obavezi da kod poslodavca koji je finansirao njegovu obuku bude zaposlen najmanje 30 meseci nakon završenog probnog rada od maksimum 6 meseci (maksimalna obaveza rada kod poslodavca koji je finansirao obuku je 36 meseci). Kandidatu je ugovorom o obuci zagarantovana visina primanja za sve vreme rada kod poslodavca koji finansira njegovu obuku.

PU „Međunarodni transport“ ovim putem poziva sva zainteresovana lica sa teritorije Republike Srbije. Obuke će se organizovati po potrebi u svim mestima u kojima se prijavi dovoljan broj kandidata.

Prijave putem linka:http://www.pumedtrans.com/mt-skola ili na

063/318-136

Datum:11.13.2017.
Izvor:www.pumedtrans.com

Podelite sa prijateljima: