You are here

Četiri stvari koje poslodavac ne treba da vidi u vašem CV-u

Verzija za štampuVerzija za štampu

Radna biografija  tj. Vaš CV je prva stvar iz koje će vaš budući poslodavac saznati nešto o Vama i zato je važno da ne ostavite loš utisak na tom planu.

Zato postoje stvari koje CV nikako ne sme da sadrži.

1. Deljenje privatnih infotmacija

Pokušajte da u CV-ju istaknete samo vaše veštine, sposobnosti i iskustvo. Naravno da potencijalni poslodavac želi da stekne utisak o tome ko ste vi, ali to ne znači da su mu potrebni detalji. Nemojte pisati o svim svojim hobijima, kao i stvarima koje vas zanimaju i definitivno nikako ne pišite o svojim političkim i religioznim uverenjima.

2. Vodite računa i o tome šta pišete na društvenim mrežama

Kako bi saznali više o vama, poslodavac će na internetu potražiti i posetiti vaše profile na društvenim mrežama.

3. Budite iskreni

Da, svi mi želimo da se predstavimo u najboljem svetlu, ali to nam ne daje za pravo da izmišljamo priče. Nemojte da tvrdite da posedujete kvalifikacije koje zaista nemate i nemojte predstavljati poziciju na prethodnom poslu titulom koja zapravo ne postoji. Takođe, ostavljati tačan iznos plate koju ste nekada primali nije dobro i ostaviće loš utisak o vama. Laž u CV-ju se veoma brzo otkrije zbog toga što se svaka informacija koju ste napisali o sebi posebno proverava.

4. Loša gramatika

Vaš CV nije tekstualna poruka već validan dokument koji govori mnogo toga o vama. Svako želi pismenog kandidata, a tako loše napisan CV odaje utisak da ste lenji ili nekompetentni za taj posao.

 

 

Datum: 23.11.2015.
Izvor: http://gdeinvestirati.com

Autor članka

Podelite sa prijateljima: