You are here

Drugi upisni rok: Najviše mesta ostalo na tehničkim fakultetima

Verzija za štampuVerzija za štampu

BEOGRAD - U drugom upisnom roku na državnim univerzitetima u Srbiji ostalo je 5.287 mesta na osnovnim akademskim i strukovnim studijama, od čega 1.249 na budžetu.

Prijavljivanje za drugi upisni rok počinje 1. septembra, a na Univerzitetu u Beogradu ostalo je 706 slobodnih mesta na osnovnim akademskim studijama 14 fakulteta.

Od toga su samo 74 budžetska, i to 40 na Učiteljskom fakultetu, ali za nastavu u Novom Pazaru i Vršcu, zatim na Tehnološko-metalurškom fakultetu - 19 mesta, osam na Fizičkom, tri na Građevinskom, dva na poljoprivredi i po jedno na Filološkom i Rudarsko-geološkom fakultetu.

Od 632 slobodna samofinansirajuća mesta, najviše ih je na Ekonomskom fakultetu - 133, na Poljoprivrednom - 96, Medicinskom - 84, Filološkom 79, Šumarskom - 61, Tehnološko-metalurškom - 53, Građevinskom - 38...

Za upis na FON, Fakultet bezbednosti i Matematički fakultet u Beogradu konkurisalo je u prvom upisnom roku skoro tri puta više kandidata nego što ima mesta. Interesovanje za prirodnjačke i tehničke fakultete nikad nije bilo veće.

Na ETF-u se prijavilo duplo više kandidata nego što ima mesta, a za 540 mesta na Mašinskom fakultetu konkurisalo je 856 maturanata.

Autor GdeInvestirati/Blic

Autor članka

Podelite sa prijateljima: