You are here

Konkurs za Sakura stipendije

Verzija za štampuVerzija za štampu

Kompanija Japan Tobako Internacional i Ambasada Japana četvrtu godinu zaredom pokreću konkurs za dodelu Sakura stipendija.
Ako ste student i istrazivač koji nije u stalnom radnom odnosu, a ima dobre istraživačke ideje iz različitih oblasti, od japanskog jezika, književnosti i kulture, društvenih i tehničkih nauka, do ekonomije i poslovne filozofije Kaizen - ovo je stipendija za vas.

"Jeste li oduvek želeli da saznate više o Zemlji izlazećeg sunca, Kaizen poslovnoj filozofiji, samurajima i najsavremenijoj tehnologiji? Ako jeste, kompanija Japan Tobacco International (JTI) i Ambasada Japana u Republici Srbiji Vas pozivaju da iskoristite priliku i proširite znanje o Japanu tako što ćete se prijaviti na konkurs za dodelu Sakura stipendija", navodi se u saopštenju za javnost.

Neki od dosadašnjih stipendista analizirali su Meku moć Japana, Junački kodeks balkanskih samuraja i dalekoistočnih hajduka, borbu protiv korupcije u Japanu i Srbiji, ali i uticaj Kaizena na uspeh kompanije.

Da bi se prijavili na konkurs, kandidati treba da podnesu predloge za istraživački rad putem formulara koji se nalazi na sajtu www.sakurastipendije.rs u periodu od 29. septembra do 20. oktobra 2014. godine.

Do 10. novembra biće izabrano pet kandidata, koji će zatim morati da završe svoje istraživačke radove do 1. jula 2015. godine.

Autor GdeInvestirati/Mondo

Autor članka

Podelite sa prijateljima: