You are here

Novi konkurs “Fruits and Berries” za voćare

Verzija za štampuVerzija za štampu

Danski program razvoja voćarstva na jugu Srbije „Fruits and Berries“ raspisao je novi konkurs za korišćenje sredstava za unapređenje proizvodnje, prerade i plasmana višnje, šljive, trešnje, maline, borovnice, jagode i kupine..

Konkurs će biti otvoren do 31. decembra, a podsticajna sredstva su namenjena voćarima sa područja Nišavskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga.

Voćari mogu da konkurišu za pomoć pri kupovini opreme i mehanizacije i za podizanje proizvodnih i matičnih zasada voća.

Za kupovinu oreme i mehanizacije minimalni iznos podsticajnih sredstava može da iznosi 50.000 dinara, a maksimalni iznos pomoći je 20 miliona dinara.

Makismalni iznos podstizacajnih sredstava za podizanje matičnih zasada iznosi tri miliona dinara.

Podsticaji za podizanje proizvodnih zasada voća nisu ograničeni novčanim iznosima, već površinom zasada.
Najmanja površina proizvodnog zasada za koju se može dobiti subvencija iznosi 10 ari po vrsti jagodičastih voćaka i 30 ari po vrsti koštičavih voćaka, a najveća površina za koju može da se dobije podsticaj je 10 hektara za zasade koštičavog voća i pet hektara za zasade jagodičastog voća.

Za pomoć prilikom konkurisanja zainteresovani voćari mogu da se obrate konsultatnima programa „Fruits end Beris“, a dodatne informacije mogu da se dobiju i na sajtu ovog programa i sajtu Ministarstva poljoprivrede.

 

Izvor: gdenivestirati.com

Autor članka

Podelite sa prijateljima: