You are here

Preko interneta sakupio 35.000 dolara za - salatu

Verzija za štampuVerzija za štampu

Na popularnoj crowdfunding stranici Kickstarter, Zack Danger Brown je zatražio 10 dolara kako bi napravio krompir salatu, ali je do sada skupio fantastičnih 35.000 dolara investicija i sad planira da iznajmi prostor u kom bi započeo svoj projekat.

Kickstarter je prošlog meseca ublažio stroga pravila vezana za projekte za čiju realizaciju možete zatražiti pomoć ulagača širom sveta. Ukratko, ako nije ilegalno - dopušteno je.

Zack Danger Brown je tako odlučio da zatraži samo 10 dolara kako bi napravio salatu od krompira, a iza njegovog projekta stalo je više od tri hiljade donatora, a do danas je sakupio preko 35 hiljade dolara.

"Pravim krompir salatu. To je sve što radim. Još uvek nisam odlučio koje ću sastojke koristiti", napisao je Zack, a ulagačima je obećao zalogaj salate ili priliku da izaberu jedan od odgovarajućih sastojaka.

Sve je započelo kao šala, a pretvorilo se u pravi projekat. Brown namerava deo novca da potroši na iznajmljivanje prostora na kom će napraviti salatu, a namera mu je i da prenosi pripremu putem interneta.

Neki mu predlažu da napravi salatu od 10 dolara i ostatak novca donira u dobrotvorne svrhe, ali to se ne bi slagalo s pravilima Kickstartera, jer bi time ulagači učestvovali u nečem što nije bila prvobitna namera. S druge strane, uskoro bi mogli videti kako izgleda najskuplja krumpir salata.

*Izvor: Index/Bizlife.rs
*Foto: screenshot

Autor članka

Podelite sa prijateljima: