You are here

Prvi srpsko-kineski biznis forum

Verzija za štampuVerzija za štampu

Prvi kinesko-srpski biznis forum, pod nazivom "Ekonomija i trgovina - šansa za razvoj", biće održan 2. decembra u Belmaks centru u Zemunu.

Organizatori su Ministarstvo trgovine NR Kine i Belmaks centar, a cilj foruma je dalji razvoj ekonomskih i trgovinskih odnosa između dve zemlje.
Na skupu će, prema najavi organizatora, učestvovati predstavnici Ministarstva trgovine Kine i Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije, kineske ambasade u Srbiji, predstavnici nekoliko lokalnih samouprava iz dveju zemalja, Privredne komore Srbije, kao i kineski i srpski poslovni lideri.

Belmaks centar, najveća kineska grinfild investicija u Srbiji, predstavlja multinacionalni poslovni kompleks u kojem su prisutne i kompanije iz Francuske, Turske, Italije, Indije, Bugarske, Švajcarske i srpska lokalna preduzeća.

U centru se nalazi više od 100 kompanija iz oblasti tekstila, obuće, sanitarne opreme, nameštaja, osvetljenja, kancelarijskog materijala, poklona, pokućstva ...

Rad centra zasniva se na veleprodajnim proizvođačima i ekskluzivnim distributerima brendova, koji obavljaju posao u svojim prodajnim prostorima i kancelarijama. Oni služe kao maloprodajna mreža širom srpskog tržišta i dela susednih zemalja.

Autor GdeInvestirati/Tanjug

Autor članka

Podelite sa prijateljima: