You are here

7 pitanja da pronađete talente koji se kriju u vama

Verzija za štampuVerzija za štampu

Da li često pomislite da ste predodređeni da se bavite nečim drugim? Da li imate osećaj da ne koristite svoj pun potencijal, ali ne znate šta da uradite povodom toga? Da li ste uvereni da se talenat rađa? Vreme je da odbacite ograničavajuća uverenja i pustite da se svi vaši talenti razotkriju.

Talenat – privilegija nekolicine?

„Za bolje i nisam“, možda ste rekli sebi. Nekoliko puta. U toku dana. I tako danima, pa i godinama. Posledica ovakvog škodljivog razmišljanja je uverenje da je život zamišljen tako da su samo privilegovani pojedinci vlasnici izuzetnih talenata (i života). Mislite da niste bili te sreće da vas prst sudbine odabere da živite nadprosečnim životom vrhunskog sportiste ili genijalnog slikara, da su drugi jednostavno bolji  i da se tu ništa dalje ne može. Međutim, verovatno ne znate da nauka kaže drugačije. Talenat nije dar sa kojim se neko rodi, već se talenat može razviti.

Mijelin zaslužan za vaše veštine

Mijelin je skup proteina i fosfolipida koji oblažu vaša nervna vlakna. Što je sloj mijelina deblji, vaše misli i pokreti postaju brži i precizniji. Svaki čovek na svetu ima sposobnost da ga stvori, a što više vremena i energije uloži u neku aktivnosti, stvara više mijelina. Najviše mijelina upravo stvorimo u detinjstvu, ali i kasnije u toku životu. Jednom kreiran, mijelin ne nestaje, što objašnjava zašto kada jednom naučite da plivate ili vozite bicikl, nikada više ne zaboravljate kako se to radi.
Kako da otkrijete skrivene talente

Ako ste se sada uverili da možete da radite sve što ste oduvek želeli, osećate da imate nešto u sebi, ali još uvek ne znate šta, postavite sebi ovih 10 pitanja:

    Šta radite sa lakoćom?

Da li pišete, pevate, kuvate, trčite? Šta vam nije teško da radite?

    Šta vas čini strastvenim?

Šta vam stvara onaj prijatan, uzbudljiv osećaj u stomaku? O čemu sanjate kada se tako osećate?

    Šta čini da zaboravite na vreme

Uz koje aktivnosti vam vreme prosto leti? Šta radite a ne padne vam na pamet da pogledate u sat?

    Šta čini da se osećate posebnim

Znate li da ne postoji njedna osoba na svetu koja ima isti skup iskustava kao vi? Vaša jedinstvenost nije pod znakom pitanja, ne plašite se da je pokažete.

    Za šta vas prijatelji pitaju da ih posavetujete?

Da li vas je možda prijatelj nekada pitao šta da obuče za neki događaj? Da predložite neki kvalitetan film?

    Šta ste voleli da radite kao dete?

Kako ste se igrali kada ste bili mali? U čemu ste uživali i zaboravljali na vreme? Igrajte se opet!

    Šta biste radili da novac nije bitan?

Šta biste odmah sada uradili da imate novca? U čemu biste uživali?

Sada kada ste odgovorili na sva pitanja, skupite sve to na gomilu. To je set vaših talenata. Učite, pitajte, budite uporni i vežbajte! Talenti su oko vas ali i u vama.

Koji su vaši talenti?

Ako želite da otkrijete svoje talente i iskoristite ih na najbolji mogući način, prijavite se za GROUP COACHING! Program počinje u aprilu, a prijave su u toku! Za više informacija i prijave, kontaktirajte nas na welcome@synergytalents.com

Datum:12.4.2016.
Izvor: BIZLife
Piše: Hans Buster

Autor članka

Podelite sa prijateljima: